Goud voor Van ‘t End en Korrel

Na de Judo Grand Prix in Portugal vorig weekend, stond dit weekend de Grand Slam van Parijs op de planning. In totaal kwamen twaalf Nederlandse judoka's in actie, waaronder Noël van ’t End uit Houten en Michael Korrel uit Vianen. Beiden wisten vandaag goud te behalen, Van ’t End (31) kwam uit in de klasse tot 90 kilogram, Korrel (28) in de klasse tot 100 kilogram.

Credits: Geert Lommers/Utrechtse Sportkrant

De gouden winnaars begonnen het toernooi met een bye en kwamen daarna flink op stoom. Na een slechte eerste dag, revancheerde het Nederlandse team zich vandaag dus op de tweede dag van de prestigieuze Grand Slam in Parijs. Van ’t End, wereldkampioen in 2019, boekte in Parijs zijn tweede zege op een Grand Slam. Hij kende veel succes met een beenworp die hem de winst bezorgde in de derde ronde, kwartfinale en halve finale. In de finale kwam van 't End al snel op twee straffen te staan, maar hij wist een derde straf te voorkomen en won met een waza-ari.

Korrel won zijn eerste twee partijen (waza-ari), in de kwartfinale meldde zijn tegenstander zich af en tot slot won hij voor de zesde keer van zijn Belgische tegenstander in de halve finale. Hij had het in zijn finale heel lastig met Dzhafar Kostoev uit de Verenigde Arabische Emiraten, die hem eind vorig jaar had verslagen in de kwartfinales van de Masters in Jeruzalem. De Nederlandse nummer 2 van de wereldranglijst kreeg twee strafjes, maar sloeg in de golden score (verlenging) alsnog toe. Korrel vierde zijn vijfde overwinning op een Grand Slam. Vijf jaar geleden zegevierde de judoka uit Vianen ook al in Parijs.

Brons was er voor Kim Polling en Guusje Steenhuis.