NK Indoor zilver voor N’ketia Seedo, Bol naar 400m finale

Het podium van de 60 meter indoor finale: Nadine Visser (goud, midden), N’ketia Seedo (zilver, links) en Tasa Jiya.
Fotocredits: Geert Lommers/Jij en Sport

De Utrechtse atlete N’ketia Seedo heeft zaterdagavond bij het slotnummer op de eerste dag van het NK Atletiek Indoor voor senioren een zilveren medaille behaald op de 60 meter. De 20-jarige atlete van U-Track lag de hele race op kop, maar op de finishlijn strekte Nadine Visser haar nek net iets verder naar voren en behaalde met 7,19 goud. Seedo klokte 7,20, brons was voor Tasa Jiya (7,39). Femke Bol was de snelste in de series van de 400 meter. Ze kwam met 50,55 ruim voor Lieke Klaver (51,31) en Cathelijn Peeters (52,01) binnen.

Bij de mannenfinale op de 60 meter behaalde Altis-atleet Sven Jansons een zevende plaats (6,85). Goud was voor Xavi Mo-Ajok met een tijd van 6,69.

Zondag is Omnisport Apeldoorn wederom het strijdtoneel voor de Nederlandse Kampioenschappen Indooratletiek voor senioren. Op de agenda staan onder meer de finales van de 800 meter voor mannen en vrouwen, de 400 meter met Femke Bol (om 15:55), de 200 meter, verspringen, polsstokhoogspringen en hoogspringen.

Ook het NK Indoor meerkamp U18 (M/V) wordt in dit weekend georganiseerd.