Parahockey zilver voor Nederland

Sem Storm (rechts) viert de Nederlandse goal in de wedstrijd tegen Duitsland. Het zou 7-1 worden waarmee de zilveren medaille in bezit kwam van Oranje.

De Special Olympics World Games is 's werelds grootste inclusieve sportevenement waar duizenden sporters met een verstandelijke en meervoudige beperking strijden in 26 sporten. Dit jaar vonden de Games eind juni plaats in Berlijn en kende ook inbreng uit de provincie Utrecht. Hockeyer Sem Storm (23) woont in Amersfoort en speelt bij AMHC waar hij uitkomt in het G-team en ook meetraint bij de trimhockeyers.

Voorafgaand aan de Games keek Storm vooral uit naar de medailles die behaald zouden gaan worden, ‘naar de toffe openingsceremonie en het hockeyen tegen andere landen’. Die wens kwam uit. Het team genoot van de ceremonie en speelde leuke interlands. Het Nederlandse team wist beslag te leggen op de zilveren medaille na in de finale de betere te moeten erkennen in Duitsland. Sem had al internationale ervaring opgedaan: in 2022 werd hij met het tweede Nederlandse team Europees kampioen parahockey.

In Berlijn werd voor de zestiende keer een Special Olympics toernooi gehouden. Gedurende negen dagen kwamen 7.000 atleten en Unified-partners uit ongeveer 190 landen naar de Duitse hoofdstad, vergezeld door 3.000 coaches en 20.000 vrijwilligers.