Geen landstitel voor VVU

Fotocredits: Geert Lommers / Jij en sport

De volleybalsters van Friso Sneek zijn zondagmiddag na een spannende wedstrijd voor de elfde keer in de clubgeschiedenis landskampioen geworden. Het team van coach Harry van den Brink won in een uitverkochte Sneker Sporthal de vijfde en beslissende wedstrijd met 3-1 van Booleans/VV Utrecht. Zowel Sneek als Utrecht had tweemaal in eigen huis gewonnen, de Friezen wisten het thuisvoordeel in de laatste wedstrijd ook te benutten en er met de winst vandoor te gaan.

De wedstrijd begon met een minuut stilte, vanwege het plotselinge overlijden van de 25-jarige Koen Sikkema, speler van VC Sneek Heren 1.

In de eerste set wist Utrecht de tweede setpunt te verzilveren en won met overtuiging. In de tweede set kwam de ploeg uit de Domstad op achterstand, maar wist deze om te buigen naar een comfortabele voorsprong. Dit bleek niet genoeg, want na een aantal fouten aan Utrechtse zijde sleepte Sneek de set binnen. Utrecht kreeg de zenuwen in de derde set vervolgens niet onder controle en moest ook deze aan de Friezinnen laten. De winst in de vierde set kwam voor Sneek nooit in gevaar. Met veel servicedruk en aanvalskracht liep het team uit naar 14-7: een voorsprong die ze niet meer uit handen gaven. Na deze setwinst was het behalen van de nationale titel volleybal voor Friso een feit.

Friso Sneek - Booleans/VV Utrecht 3-1 (18-25, 25-21, 25-20, 25-15)