VAR zit FC Utrecht dwars

Na afloop van FC Utrecht-RKC ging het vooral over de drie momenten waarop de VAR het scoreverloop had beïnvloed. Allereerst de twee keer dat was ingegrepen bij de door Vasilis Barkas gestopte penalty. En ook toen eerder in de wedstrijd een de thuisclub een strafschop was onthouden na een overtreding van de Waalwijkse doelman Etienne Vaessen op de koppende aanvoerder Nick Viergever. De keeper miste de bal volkomen en raakte alleen het hoofd van de FC-aanvoerder, maar nu weigerde de VAR in de persoon van Pol van Boekel om wel in te grijpen.

Na afloop was Ron Jans realist genoeg om niet te veel woorden vuil te maken aan deze omstreden arbitrale acties. ‘We hebben voor rust veel te weinig energie in de wedstrijd gestopt en daardoor te weinig druk op de tegenstander. En dan breng je jezelf in de problemen.’ De FC-coach had vooral aandacht voor het incident met invaller Marouan Azarkan die een minuut nadat hij was ingevallen per brancard van het veld gedragen moest worden met een op het oog ernstige hoofdblessure. Na afloop was niet duidelijk hoe ernstig het was met de pechvogel.

Na de 1-1 was de conclusie dat FC Utrecht de opgaande lijn van de laatste weken dit keer niet kon doortrekken. Weliswaar werd voor de negende keer op rij niet verloren maar het verwachtingspatroon was dat de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen laagvlieger RKC zeker gewonnen zou worden. Na de pauze wachten belangrijke duels tegen Vitesse (uit) en PSV (thuis). Maar eerst staat volgende week nog de bekerstrijd in De Kuip tegen Feyenoord te wachten. ‘Dat kan een lekker potje voor ons  worden,’ zo verwacht Ron Jans met een knipoog.