Volleybalvereniging Utrecht sleept vijfde en beslissende wedstrijd uit het vuur

Zondag heeft de vrouwelijke hoofdmacht van de Utrechtse volleybalvereniging VVU een vijfde en beslissend duel afgedwongen in de strijd om het landskampioenschap. De ploeg van Ali Moghadassian won de vierde play-off wedstrijd in eigen huis met 3-2 (25-19, 25-22, 24-26, 23-25, 15-12) van Friso Sneek. De beslissende wedstrijd wordt zondag 14 mei gespeeld in Sneek.

Friso Sneek had zondag voor aanvang van de vierde wedstrijd uit de best-of-five serie een 2-1 voorsprong en was daarmee nog één overwinning verwijderd van het landskampioenschap. De Utrechters wisten echter al snel een 12-5 voorsprong te pakken in de eerste set, waarna deze ook binnen gehaald werd. Ook de tweede set werd met overtuiging gewonnen.

In de derde set kwamen de Friezen terug in het spel waarna aan beide zijden kansen gecreëerd en benut werden. Uiteindelijk maakte een blok van Sneek een einde aan de onzekerheid en sleepten ze de set binnen. Ook de vierde set werd door de Friezen afgedwongen.

De spannende vijfde set bracht verlossing voor de Utrechters, waar ook de twee time-outs van Sneek geen verandering in konden brengen: 15-12.

Het beslissende duel om de landstitel wordt zondag 14 mei om 15.30 uur gespeeld in Sneek.