Waterpolovrouwen UZSC spelen halve finale eredivisie

Vanavond om 20.30 speelt het eerste vrouwenteam van de UZSC de eerste wedstrijd van de halve finale in de eredivisie. Tegenstander ZV De Zaan is bekerhouder en nummer 1 na de reguliere competitie, dus het Utrechtse team dat als vierde eindigde zal een flinke kluif hebben om dit weekend twee van de drie wedstrijden te winnen die benodigd zijn voor een plek in de finale.

Op zaterdagavond om 19.00 uur speelt het team van Brigit Mulder een thuiswedstrijd in het Krommerijn zwembad en een eventuele derde wedstrijd wordt zondag om 16.00 uur weer in Zaandam gespeeld.

De mannen van de Utrechtse Zwemclub Star Combinatie wisten vorig weekend niet van AZC te winnen en beëindigen hun seizoen in de eredivisie in de kwartfinale. De ploeg uit Alphen aan den Rijn won echter maar nipt van de Utrechters; het begon vrijdag met een thuiswedstrijd die met 8-7 gewonnen werd, UZSC won zaterdag in eigen huis (11-10) en zondag moest de beslissing middels strafworpen vallen. AZC – UZSC: 16-15 (1-3, 4-3, 2-0, 1-2, wns 8-7).

Vorig weekend in de kwartfinale hadden de vrouwen van UZSC nog drie wedstrijden nodig om Het Ravijn van zich af te schudden. Het leverde ze een plek in de halve finale op die vanavond dus van start gaat. In Gouda spelen GZC Donk en Polar Bears hun eerste wedstrijd van het drieluik om te bepalen wie recht heeft op de andere finaleplek met als inzet de landstitel waterpolo.

De wedstrijd van UZSC is te volgen via een Livestream.